ActiLife

Acti Life

Sałatka z brzoskwiń i szynki parmeńskiej

Składniki:

Sposób przygotowania:

Do rozgrzanego piekarnika (180 C) włóż blachę z brzoskwiniami. Pamiętaj, aby ułożyć je gniazdem nasiennym ku górze, ponieważ taki zabieg pozwoli łatwiej dostrzec kiedy owoce się zarumienią i skarmelizują. Powinno to nastąpić po upływie około 20 minut. W międzyczasie wymieszaj dokładnie sok z cytryny, sól i pieprz z oliwą z oliwek. Około połową uzyskanego sosu polej rukolę i miętę. Upieczone brzoskwinie rozłóż na dużym talerzu, przykryj plastrami szynki, rozsyp kawałeczki mozarelli, rukole i miętę. Całość na końcu polej drugą połową sosu.

Smacznego!

marcinw

Rozciąganie statyczne jest moim zdaniem drugim z dwóch typów rozciągania, […]

damiang

W burzliwej i intrygującej historii ludzkości nierzadko dochodziło do absurdalnie […]

natalial

Ciało i psychika Człowiek składa się z ciała oraz z […]

Nibiru Studio