wstecz
facebook
google
twitter

Makaron serowy

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
  • 50 g masła
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 100 g sera gorgonzola
  • 100 g sera taleggio
  • 50 g parmezanu
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Do garnka włóż masło. Gdy się rozpuści dodaj śmietankę oraz sery gorgonzola oraz taleggio. Poczekaj aż wszystko się rozpuści. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozmieszaj tak, by powstała jednolita masa. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź, dodaj do sosu i wymieszaj. Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp startym parmezanem i zapiekaj 15 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.

Smacznego!