ActiLife

Acti Life

Łopatka wołowa z pomidorami

Składniki:

Sposób przygotowania:

Na patelni podsmaż cebulę z pomidorami. Po kilku minutach na wierzchu delikatnie ułóż plastry mięsa. Całość posyp solą, pieprzem i imbirem. Dodaj oliwę oraz około połowę posiekanych ziół. Zawartość patelni wymieszaj dokładnie i duś na średnim ogniu. Po chwili dolej gorącej wody i kontynuuj gotowanie do momentu, gdy mięso zmięknie. Wtedy ułóż na całej powierzchni patelni plastry cukinii i dopraw je pieprzem i druga połową ziół. Danie duś pod przykryciem do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Sos powinien mieć gładką konsystencję. W razie potrzeby możesz w trakcie gotowania dodawać niewielkie ilości wody. Danie świetnie komponuje się z pieczywem, ziemniakami czy ryżem.

Smacznego!

Nibiru Studio