ActiLife

Acti Life

Flaki po florencku

Składniki:

Sposób przygotowania:

Flaki opłucz i pokrój w paski. Wrzuć do garnka z wrzątkiem i gotuj 20 minut. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Czosnek obierz i rozgnieć. Marchewkę, pietruszkę i łodygę selera pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, czosnek, marchewkę, pietruszkę, selera, bazylię i liście laurowe. Po chwili dodaj flaki i smaż przez kilka minut. Następnie wlej wino i poczekaj aż alkohol odparuje. Dodaj pomidory i bulion. Całość gotuj na małym ogniu około 1 godziny. Dodaj masło i mleko, po czym dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz posyp startym Parmezanem.

Smacznego!

Nibiru Studio