wstecz
facebook
google
twitter

Ciabatta ze stekiem wołowym i dodatkami

Składniki:

  • 2 ciabatty
  • 1 stek bavette (z łaty wołowej)
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • Pół cukinii
  • 1 mozzarella
  • Garść natki pietruszki
  • Garść rukoli
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinię pokrój w plasterki, posiekaj natkę pietruszki i czosnek. Włóż wszystko do miski i zalej oliwą, wymieszaj i odstaw. Rozgrzej patelnię. Stek natrzyj pieprzem i solą, a następnie obsmaż z obu stron po kilka minut. Gdy trochę ostygnie, pokrój mięso w plastry (w poprzek włókien). Następnie lekko przysmaż plastry cukinii i przekrojone na pół ciabatty. Po około minucie zdejmij je z patelni i ułóż na nich resztę składników: ser, mięso, rukolę i cukinię i przykryj drugą częścią bułki.

Smacznego!