ActiLife

Acti Life

Antrykot w sosie Roquefort

Składniki:

Sposób przygotowania:

Tłuste części mięsa porozcinać pionowo. Dzięki temu podczas smażenia tłuszcz łatwiej wytopi się, nadając stekom soczystość. Ser należy rozgnieść widelcem i połączyć ze śmietaną tak, by powstała gładka masa. Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło i roztapiamy. Następnie smażymy na nim antrykoty z obu stron (powinno to trwać kilka minut). Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w ciepłe miejsce. Na patelnię (tę samą, na której było smażone mięso) wlewamy masę zrobioną z sera i śmietany i podgrzewamy przez kilka minut. Należy pamiętać, by ciągle mieszać sos, ponieważ szybko się przypala. Gotowy sos podajemy w oddzielnym naczyniu. Smacznego!

Smacznego!

natalial

Somatotyp – co to jest? Somatotyp to typ budowy ciała, […]

marcinw

Brzuch przednie partie Stoimy prosto, nogi trochę szerszej niż szerokość […]

natalial

Czym jest kolka i jak powstaje? Kolka to ból w […]

Nibiru Studio