ActiLife

Acti Life

Antrykot w sosie Roquefort

Składniki:

Sposób przygotowania:

Tłuste części mięsa porozcinać pionowo. Dzięki temu podczas smażenia tłuszcz łatwiej wytopi się, nadając stekom soczystość. Ser należy rozgnieść widelcem i połączyć ze śmietaną tak, by powstała gładka masa. Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło i roztapiamy. Następnie smażymy na nim antrykoty z obu stron (powinno to trwać kilka minut). Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w ciepłe miejsce. Na patelnię (tę samą, na której było smażone mięso) wlewamy masę zrobioną z sera i śmietany i podgrzewamy przez kilka minut. Należy pamiętać, by ciągle mieszać sos, ponieważ szybko się przypala. Gotowy sos podajemy w oddzielnym naczyniu. Smacznego!

Smacznego!

natalial

Cukier biały i jego zamienniki Cukier jest produktem, który można […]

natalial

Czym jest skurcz? Skurcz to bolesne spięcie mięśnia pojawiające się […]

natalial

Dietetyka czy… PSYCHOdietetyka? Czym zajmuje się dziedzina nauki, zwana dietetyką, […]

Nibiru Studio